MEVSİM GEÇİŞLERİNDE PÜRÜZSÜZ CİLDE SAHİP OLMAK

Bilhassa da mevsim geçişlerinde cilt fazla yıpranmakta ve daha çok hasar alıyor. Bu sebeple mevsim geçişlerinde cildimize daha fazla bakmamız gerekmektedir. Mevsim geçişlerine cildimizin hazırlıksız olması sebebiyle ciltte birçok sorun yaşanmaktadır. Sorun yaşanmasa bile yaza hazırlık amacıyla cildimizi şimdiden güneş ışınlarını koruyacak hale getirmemiz gerekmektedir. Sadece 4 haftalık bir süre ile cildinizi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.pürüzsüz cilde sahip olma, nasıl pürüzsüz cilt sahibi olunur, cildi pürüzsüz hale getirme

Hafta 1

Kendi başınıza cildiniz hakkında yanlış yorumlar yapmamak için en azından bir kere olsun bir dermatoloğa görünmeniz faydanıza olacaktır. Bir cilt doktoru ile görüştükten sonra elinizde bulunan cilt bakım ürünlerinin her birini gözden geçirin. İçinize sinmeyen, güvenirliğine inanmadığınız ürünleri kısa sürede atmanız iyi olabilir. Sivilcelerinize her zaman nazik davranın. Peeling işlemlerini esnasında sert hareket yerine yumuşak hareket tercih etmeniz gerekir. Cildinizi cilt tipinize uygun nemlendiriciler ile her zaman nemlendirmeyi asla unutmamalısınız. Bakteri taşıyan her şeyi sürekli temizleyin. Özellikle telefon gibi sürekli kullandığınız teknolojik ürünlerde çok bakteri olacağından sürekli temizlemeniz faydalı olacaktır. Yastık kılıflarınızı da haftada en az bir defa değiştirin. Yüzünüz için yastık kılıflarınız büyük önem taşımaktadır.

Hafta 2

Planlı ve düzenli olmanız gerekmektedir. Kullandığınız ürünler düzenli şekilde kullanmaya özen gösterin. Tarihi geçmiş ürünlerden mutlaka uzak durun. Açıldıktan sonra uzun süre geçtiyse bakım ürünlerinizi yenileyin. Nemlendiricinizi ikiye ayırın. Gündüz kullandığınız nemlendirici krem ile gece kullandığınız nemlendirici kreminizi ayırın.

Hafta 3

Su sıcaklığını dengeleyin. Havaların çok sıcak olduğu dönemlerde duş aldığınız suyun daha ılık olmasını sağlayabilirsiniz. Nemlendirici de multi nemlendiricilere geçiş yapabilirsiniz. Sabırlı olmalısınız. Cildinizde ne kadar sivilce ya da leke olsa da kurtulacağınız günlerin yakın olduğunu kendinize sık sık hatırlatın.

Hafta 4

Yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin. Kendinizi şımartın ve kendinize daha çok zaman ayırın. Bol bol yeşil çay için. Cildiniz için düzgün beslenin, beslenmenizin de cildinizi etkilediğini unutmayın. Güzellik uykusuna yatın, gündüzleri vakit bulduğunuz günler uyuyun. Sevdiğiniz aktiviteleri yaparak kendinizi mutlu edin. Sadece yüzünüzü değil, cildiniz dendiğinde elleriniz, ayaklarınız gibi vücudunuz her yerinin öneme sahip olduğunu unutmayın.

Topuklu Ayakkabı Giyenlerin Göze Alması Gerekenler

Bayanların neredeyse hepsi güzel görünmek ve şık olmak isterler. Güzel görünmek için makyajına ve saç bakımına önem veren hanımlar şık görünmek için de kılık kıyafetine önem verirler. Hoş bir elbise altına giyilecek topuklu ayakkabı elbiseyi daha da güzel göstermektedir. İşte bayanlar konbinlerini tamamlamak için topuklu ayakkabıya benzer sebeplerden dolayı önem verirler. Ancak bilinmesi gereken bazı şeyler vardır ki bunların başında topuklu ayakkabı giyerken göze alınması gerekenlerdir. Peki, topuklu ayakkabı giymek isteyenler göze alması gerekenler nelerdir; buyurun beraber bakalım.Topuklu ayakkabı giymek, topuklu ayakkabının verdiği acılar, topuklu ayakkabı giyeceklerin bilmesi gerekenler

Düşme riski

İlk kez topuklu ayakkabı giyecek olanların göze alması gereken bir risk düşme riskidir. Çünkü normal ayakkabıya göre topuklu ayakkabı ile yürümek gerçekten zor bir iştir. Hele ki giyilecek olan ayakkabı sivri topuklu ise mu risk çok yüksektir. Peki; bu sorun ile nasıl başa çıkılabilir? Bu soruna en güzel çözüm bir kavalye bulmak olacaktır. İlk kez sivri topuklu ayakkabı giyecekseniz bir partneriniz varsa koluna girip düşme riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Koluna gireceğiniz partneriniz sayesinde dengenizi kolayca kurabilir ve hem şık görünümünüzü kaybetmez hem de düşüp rezil olmazsınız.

Parmak ucu acısı

Günün büyük bir kısmında ayakta duracaksanız ve topuklu ayakkabı giymeyi düşünüyorsanız parmak ucu acısına hazır olun. Giyeceğiniz topuklu ayakkabının uç kısmı sivri ise ve ayaklarınız biraz tombul ise parmak uçlarınızda acı hissedebilirsiniz. Bu sorun ile başa çıkabilmek için kullanabileceğiniz yöntem de biraz daha geniş burunlu olan ayakkabıları tercih etmek ve topuk boyu kısa olan ayakkabılara yönelmektir. Topuk boyu ne kadar kısa olursa vücudunuzun parmak ucuna uygulayacağı yük de o kadar az olacaktır ki bu da parmak uçlarınızda oluşabilecek acıyı en aza indirecektir.

Bel ağrısı

Düzenli olarak topuklu ayakkabı kullanmıyorsanız bel ağrısı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü topuklu ayakkabı giyildiğinde gende kurulabilmesi için dik yürünülmesi gerekmektedir. Normalde düz tabanlı ayakkabı giyiyor ve hafif beliniz eğik yürüyorsanız ne yazık ki topuklu ayakkabı giyince dik yürümeniz gerekecektir. Dik yürümeye alışık olmadığınız için bu da sizde bel ağrısı oluşmasına sebep olacaktır.

Kahve Maskesi İle Yüzünüzü Pürüzsüz Hale Getirin

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız ona iyi bir şekilde bakmanız gerekir. Genel cilt bakımınıza dikkat eder ve ara ara ek bakımlar yaparsanız ışıldayan bir cildiniz olabilir. Cilt bakımı için birçok farklı krem ve yöntem bulunmaktadır. Yüz derinizin sağlıklı ve gergin görünmesini istiyorsanız kullanabileceğiniz kimyasal yüz maskeleri piyasa satılmaktadır, bunlardan satın alarak kullanabilirsiniz. Ancak kimyasal olan ürünlere karşı önyargılı iseniz ve kullanmak istemiyorsanız da sorun değildir. Çünkü doğal cilt maskeleri hazırlayarak da yüzünüzü pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere kahve maskesi ile doğal yüz derisi bakımı yapma konusunda bilgi vereceğiz. Doğallıktan ve güzel görünmek yanaysanız yazımızı sonuna kadar okumalısınız.Kahve maskesi yapma, kahve maskesi ile cilt bakımı, kahve bakımı ile yüzü güzelleştirme

Doğal cilt maskesi için gerekli malzemeler

Bir miktar kahve, derince bir kap, bir miktar limon suyu, makyaj pamuğu ya da sıradan pamuk ve temiz bir havlu doğal cilt maskesi yapabilmeniz için ihtiyacınız olacak malzemelerdir.

Kahve maskesinin hazırlanışı

Derince bir kabın içine tüm yüzünüzü kaplamaya yetecek kadar kuru Türk kahvesi koyun. Derin kabın içine koyduğunuz Türk kahvesinin üzerine birkaç damla limon suyu sıkın ve karıştırın. Kahve ve limon suyu ile hazırlayacağınız karışımın macun kıvamına gelmesini sağlayın.

Kahve maskesinin kullanımı

Hazırladığınız macun kıvamındaki kahve ve limon suyu karışımını parmaklarınızı kullanarak yüzünüze dairesel hareketler yaparak uygulayın. Dairesel hareketler yaparak yüzünüze karışımı uygularken fazla bastırmamaya özen gösterin. Kahvenin zaten tanecikli olan yapısı sağlıklı derinizin üstünü kaplayan ölü deri tabakasını sıyırıp alacaktır. Fazla baskı yaparsanız ölü derinin altındaki sağlıklı deriye zarar verebilirsiniz. Bu sebepten dolayı fazla baskı uygulamayın. Yüzünüze sürdüğünüzü karışımın kurumasını bekleyin ve kuruma gerçekleştikten sonra parmağınız ile dairesel hareketler yaparak ovalayıp yüzünüzden dökün. Dökme işleminden sonra yüzünüzü hafif ılık su ile güzelce durulayın ve havlu ile kurulayın. Cildiniz fazla hassas ise durulama ve kurulama işleminden sonra nemlendirici krem sürebilirsiniz.

Express Kurye nedir?

Express Türkçe’de hızlı, süratli gibi anlamlara gelmektedir. ayrıca express taşımacılık dilinde oldukça fazla kullandığı için bilinen bir kelimedir. Kelimenin dikkat çekici olmasından dolayı zamanla markalaşmış bir sözcüktür. Express kurye ise hızlı kurye anlamına gelmektedir. Hızın en önemli olduğu alanlar arasında olan taşımacılığın emek yükünü çeken Express kurye bir yerden başka bir yere ulaşması gereken dosya ve evrakları seri bir şekilde yetiştirir.  Express kurye için olmazsa olmazların başında yer ve adres bilgisi gelir. Büyük ve kalabalık şehirlerde kuryelik, yüz ölçümü bakımından daha küçük ve nüfusu daha az olan şehirlere göre daha zordur. Ama büyük şehirlerde kurye ihtiyacı çok daha fazla olduğu için İstanbul her alanda olduğu gibi bu alanda da başı çekmektedir.Express kurye nedir, Express niçin kullanılmalı, Express kurye ne zaman kullanılır

Express kurye kimi zaman zor şartlar altında çalışır. Hava şartları, trafik durumu kuryenin işini zorlaştırır. İstanbul’dan örnek verecek olursak bir yerden bir yere ulaşmak için 3 saat zaman harcamak gerekebiliyor. İnsanlar bu gibi durumlarda hem zamandan kazanmak hem de  o trafikte sinir krizi geçirmemek için express kurye ile anlaşıyor. Express kuryeler ise tecrübelerini, yer adres bilgilerini ve trafikteki kabiliyetlerini kullanarak en kısa sürede vazifelerini yerine getirir.  Kuryeler genellikle maaşlı çalışmalar. Bağlı oldukları firma ile anlaşmalı olarak yaptıkları iş başına belli bir yüzde alırlar. Kuryelerin diğer bir geliri ise bahşişlerdir.

Express Kurye teslimat süresi olan  30 dakika ile 120 dakika arasında istenilen şeyi istenilen kişiden alarak istenilen yere ve kişiye ulaştırır. Bir nevi zamanla yarışan kuryeler trafikte kimi zaman sıkıntılara yol açabilecek davranışlarda bulunabilmektedir.  Bu sebepten dolayı teslimat süresinin uzatılması gerektiğini düşünen kişiler vardır. Fakat hizmet veren firma ile hizmet alan durumdan memnun olduğu için sıkıntılar devam etmektedir.

Kuryelik bazı insanlar tarafından küçük görülen bir meslek olsa da bahsettiğim hiçte kolay bir meslek değildir. Bazı kişilerde motosikletle tüm gün istediğini yapılıyor algısı oluşsa da konuya hakim biri işin aslından öyle olmadığının farkındadır.

Sarı Kantaron ve Kullanımı

Günümüzde halk arasında daha genellikle ‘Binbirdelik’ otu olarak tanınan Sarı Kantaron bitkisi sayısız hastalığa şifa kaynağı olmakla birlikte en çok hafif ve orta dereceli depresyon hastalığının tedavisinde kullanılır. Sarıçiçekleri olmasından dolayı sarı kantaron ismini alan bitki içinde “tanen, hipericin, flavon, farklı uçucu yağlar, reçine, kolik” gibi bileşenleri barındırmaktadır. Stres ile gerginliğe iyi gelmesinden dolayı ‘doğal antidepresan’ olarak bilinmekte olan Sarı Kantaron, içerisinde bulunan “hipericin” bileşeninin beyin sinirlerinde yumuşatma özelliği ile fayda sağlamaktadır. İlk olarak “Hipokrat” tarafından kullanılan Sarı Kantaron o zamandan bu yana depresyon başta olmak üzere pek çok hastalık ve şikâyet için kullanılmaktadır. Doğanın insana sunmuş olduğu mucize bitkiler arasında yer alan Sarı Kantaron tıp başta çeşitli alanlarda kullanılıyor. Sarı Kantaronun depresyon tedavisinde göstermiş olduğu etki ise bilimsel olarak araştırılmış ve ispatlanmıştır.sarı kantarun kullanımı, sarı kantaronun faydaları, sarı kantaron nasıl kullanılır

 Sarı Kantaronun depresyon dışında diğer faydaları arasında;

  • İştah açıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Mide ağrısı, gastrit ve ülser şikâyetlerinde etkilidir.
  • Kişinin vücudunun daha dinç ve kuvvetli olmasını sağlamaktadır.
  • Adet dönemlerinde kasık ağrılarına iyi geldiği gibi kas gevşetici özelliği de bulunmaktadır.
  • Bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarında etkilidir.
  • Çocuklarda görülen alt ıslatma ve korku gibi durumlarda faydalıdır. Ancak çocuklarda kullanım öncesi mutlaka doktora danışılmalıdır.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında etkili olduğu gibi böbrek ve mesane taşlarının da erimesini ve düşmesini sağlamaktadır.
  • Baş ağrısı ve uykusuzluk sorunlarında etkilidir.
  • Menopoz döneminde olan hanımların sıkıntı, ateş basma gibi belirtilerin azalmasında etkilidir.
  • Sigara ve alkol bağımlılıklarında bu bağımlıklardan kurtulmada yardımcıdır.

Sarı Kantaron Kullanımı ve Hazırlanışı

Kurutulmuş yaprakları 1 bardak kaynamış suyun içine 2 çay kaşığı atarak demleyerek içilmelidir. 1 ay süre boyunca günde 1- 2 bardak sıcak veya soğuk olarak tüketilmelidir ancak daha sonra 2 hafta süre boyunca ara verilmelidir. Daha lezzetli olması açısından isteğe göre limon veya bal da eklenerek içilebilir.

Sarı Kantaronu Kullanmaması Gerekenler

Sarı Kantaron bitkisinden elde edeceğiniz sarı kantaron çayını hamile kalmak isteyen bayanlar, hamileler, emziren anneler kullanmamalıdır. Aynı zamanda hiperaktivite bozukluğu, dikkat eksikliği, bipolar bozukluk sorunu yaşayan hastalar ve şizofren hastaları da sarı kantaron bitkisini kullanmamalıdır.