Hiperaktivite Tedavisi Yapılmazsa Ne Olur?

hiperaktivite tedavi edilmesi, hiperaktivite tedavisi gecikirse ne olur, hiperaktivite tedavisi nasıldır

Hiperaktivite günümüzde yerinde duramayan, dikkati çabuk bozulan, arkadaş çevresi ile anlaşamayan çocuklar için kullanılan genel bir terim haline gelmiştir. Ancak hiperaktivite tanısı koymak bu kadar kolay değildir. Hiperaktivite çocukluk çağında hayatı zorlaştıran strese sebep olan öğrenmeye kabiliyetini engelleyen temel bir sorundur.hiperaktivite tedavi edilmesi, hiperaktivite tedavisi gecikirse ne olur, hiperaktivite tedavisi nasıldır

Gereğinden hareketli bir yaşam tarzına sahip olan, sınıf ortamında cevap vermek için sırasını beklemeyen, kitap okumak gibi dikkat gerektiren aktivitelerde odaklanma sorunu yaşayan bir çocuğun ebeveyni iseniz özel bir çocuk sahibisinizdir. Hiperaktivite genellikle 6 yaşlarında kendini belli eder. Hiperaktiviteliğin tespiti için özel bir test yoktur. Doktor tanı koymak için yazılı formlar ile sizin bilgilerinizden faydalanacak, çocuğunuzda bulunan genel belirtileri listeleyecektir. Davranış bozukluklarının tespiti ve hiperaktivitelik bulgularıyla ortak bulgulara sahip rahatsızlıkları ayrıştırarak tanı koyacaktır. Ayrıca fiziksel muayeneden elde edecek bilgilerden de faydalanarak tanı koyacaktır. Bu süreç sabır ve hoşgörü gerektiren bir süreçtir. Hiperaktivite tedavisi gerçekleşmezse ne olur? Sorusu ile karşılaşmaktan ise tedaviye hemen başlanılmalıdır.

Tanı konulduktan sonra aile ve öğretmene büyük sorumluluklar düşer. Bir öğretmen olarak hiperktif öğrenciye sahipseniz pencere kenarında oturmasına ya da tahtaya uzak bir sırada oturmasına müsaade etmemelisinizdir. Teneffüs aralarında bünyesinde barındırdığı enerjiyi atması için onun oyunlarına eşlik etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer bir anne ve baba iseniz sergilediği aşırı hareketlerden dolayı toplum tarafınca yargılanabileceği ortamlardan çocuğunuzu uzak tutmalısınız. Hiperaktivite tedavisi gerçekleşmezse ne olur? Sorusunu da aklınıza getirmemelisiniz. Tedavisi göz ardı edilmiş hiperaktivite vakaları ergenlik çağına geldiklerinde ciddi kişilik bozuklukları gösterebilirler. Yeterli aile ve öğretmen desteği alamadığı,  bünyesindeki enerjiyi futbol gibi aktivitelerle atamayan çocuklarda yaşıtlarının gelişim düzeyine ulaşamama problemi çok sık görülmektedir. Hiperaktivite tedavisi gerçekleşmezse bulunduğu ortam tarafınca reddedilen, bu sebeple kendisini sevmeyen bir problem olarak gören bireyler yetiştirmiş oluruz.

Hiperaktif tanısının konması son derece önemlidir. Birçok bulgu başka davranış sorunları veya yaş geçiş dönemleriyle benzer özellik göstermektedir. Şikayetlerin geçmişi ve yaşanan süreç ile çocuğun yaşı kesin ve doğru tanı koymak adına önemli kriterlerdir. Hiperaltivite tedavisinin gerekliliği, çocuğu hem kendi hayatında aile ortamında ki sorunlardan arındıracak, hem sosyal ortam da giderek artan stres ve kaygı ortamlarından uzaklaştıracaktır. Bilinçli aileler, uzman danışmanlar yardımıyla iş birliği içerinde bu davranış sorunun yarattığı tüm olumsuzlukları çocuğun hayatından çıkartabilirler. Sevgi, sabır ve sürece destek ile hiperaktivite tedavisi amacına ulaşacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir