Kışın kalp krizi nadir değildir. Aşırı soğuk kan basıncını yükseltir ve bu nedenle kalbe daha fazla yük bindirir. Vücut ısısını soğuktan uzak tutmak için kalbin daha çok çalışması gerekir. Dışarı çıkarken dar bir şapka, atkı ve eldiven takmak faydalıdır. Kar ve benzeri efor gerektiren faaliyetler için kürek olarak çalışmak, soğukta zaten büyük bir yük yaşayan kalbi daha da yorar. Bu nedenle soğuk havalarda aşırı efor gerektiren işlerden kaçınmakta fayda vardır. Gerekirse koruyucu kıyafet giymeniz ve kalbi zorlamamanız tavsiye edilir.
Nörovirüs
Yılın herhangi bir zamanında meydana gelse de kışın daha sık görülen nörovirüse daha fazla dikkat edilmelidir. Sindirim sistemini etkileyen viral bir hastalık; mide bulantısı, kusma ve ishale neden olur. Koruma için birçok sıvı ve mineralin yutulması gerekir.
Artrit
Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, artritli birçok kişide kışın daha fazla eklem ağrısı görülür. Soğuk havanın eklem iltihabını arttırdığına dair bir kanıt yoktur, ancak bu tür havalarda eklem ağrısı ve sertliği gibi şikayetlerin daha da kötüleştiği bilinmektedir. Düzenli günlük egzersiz, kişinin zihinsel ve fiziksel sağlığını güçlendirir. Yüzme özellikle eklem şikayetlerinde faydalıdır.
Kuru cilt
Kış aylarında karşılaşılan sorunlardan biri de cilt kuruluğudur. Yine bu, yaşlılarda daha ciddi sorunlara neden olabilir. Kuruluk bacaklarda, ellerde, kollarda ve gövdede daha yaygındır. Kaşıntı ile birlikte bu bölgelerdeki cilt kuru, kepekli ve çatlak görünür. Nemlendirici kullanmak, faydalı önlemlerden biri olarak kabul edilebilir. Nemlendiriciyi uygulamak için en iyi zaman banyo veya duştan sonra, cildinizin hafif nemli olduğu zaman ve yatmadan öncedir.
Fazla ağırlık
Kış aylarında fazla kilo almamaya özen göstermekte fayda var. Çünkü kilo alımına katkıda bulunan faktörler var. En önemli faktör soğuk hava ve kısa günler nedeniyle fiziksel aktivite eksikliğidir. Fazla dışarı çıkamamanın verdiği rahatsızlıktan dolayı aşırı yeme eklenmesi gerekiyor. Yaz ve sonbaharda spor yapmaktan kaçınmak kilo almayı kolaylaştırır. Tabii ki en önemli şey beslenmeye dikkat etmektir. Ancak sporu bırakmamaya dikkat etmelidir. Çok soğuk ve sakin olmayan havalarda, sıkı giyinmeniz koşuluyla yürümek yararlı olabilir. Alternatif olarak evde veya kulüplerde egzersiz yapabilir, yoga yapabilir ve dans edebilirsiniz.
Sıvı kaybı
Kış aylarında çeşitli nedenlerle sıvı kaybı meydana gelebilir. Bu nedenle vücudun sıvısız kalmamasını sağlamak gerekir. Günde en az 6-8 bardak sıvı tüketin. Suya ek olarak meyve suları, süt, çay gibi içecekler de faydalıdır. Sıcak içecekler en iyi şekilde kışın tüketilir, ancak bazı sıcak içeceklerin kalorisi yüksektir. Süt ve şuruplu kahvenin yanı sıra sıcak çikolata tüketerek önemli miktarda kalori aldığınızı unutmayın.