Kol Kas Ağrısı Kalp Krizi İle Karıştırılmamalı

Kol Kas Ağrısı Kalp Krizi İle Karıştırılmamalı

Kol kas ağrısı neden olur?

Kas spazmlarının yaşanması vücutta yaşandığı bölgede ağrılara sebep olmaktadır. En fazla ağrıların görüldüğü bölgeler ise; boyun, omuz, kol, baldır ve uyluk üzerinde olan kaslarda görülmektedir. Kolda yaşanan kol kas ağrısı başlıca nedenleri arasında kol kaslarını zorlayan egzersizler yapılması, ağır olan yüklerin veya eşyaların kaldırılması, kasların zorlanmasını sağlayacak ani hareketler, sinirlerde yaşanan sıkışma ve kolun üst kısım bölgesine etki eden ” bursan iltihabı ” ile lif dokusu iltihabının olmasıdır.

Kimi zaman kolun üst kısmında yaşanan ağrılar kalp krizinin de belirtisi olabilmektedir. Kolun üst bölgesinde yaşanan ağrıya aynı zamanda, göğüs bölgesinde hissedilen basınç ya da göğüste oluşan ağrı, nefes alıp verirken zorluk çekilmesi, mide bulantısı ve öksürememekte eklenerek belirtilerini gösterir. Eğer ki kol kas ağrısı nedenleri bilinemiyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır,

Kol kas ağrıları yaşanmasının sebepleri nelerdir?

Birden fazla durumdan dolayı oluşabilen kol kas ağrısı nedenleri olarak aşağıdaki durumları başlıca sebepler olarak gösterebiliriz.

– Egzersiz: Eğer ki kolları ve kol kaslarını fazlasıyla zorlayacak olan ağırlık egzersizleri yapılırsa, antrenmanın bitiminden ortalama 3 – 4 saat sonrasında kaslarda oldukça keskin bir ağrı hissedilecektir. Kimi zaman ise kolların hareket halinde olması ile kol kası ağrısı daha da artabilmektedir ve geçmesi için 4 veya 5 güne ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu tür egzersizler sonrasında yaşanacak kol kası ağrısı önlenmek isteniyorsa yavaş yavaş ağırlık arttırılabilir ve egzersiz öncesi kaslar ısıtılarak egzersiz için hazırlanabilir.

– Travma: Yaşanan bir kaza sonucu kola alınan darbe alınması, yaralanma yaşanması durumundan sonra da kol kas ağrısı hissedilebilir. Bu tarz olayların yaşanması hafif vakalar sayılamayacağından kol kası ağrısı iyileşmesi de zaman alacaktır. İyileşme sürecinde kol ile yapılan hareketler ya da kola yapılan zorlamalar hissedilen ağrının daha da artmasına sebep olabilir. Eğer ki kolun kısa sürede iyileşmesi isteniyorsa mümkün olduğunca az hareket ettirilmeli ve doktorun vermiş olduğu ilaçlar var ise mutlaka kullanılmalıdır. Dayanılamayacak şekilde hissedilen kol kas ağrısı için de doktordan ağrı kesici istenebilir.

– Sinir sıkışması: Ani hareketler sebebiyle de yaşanabilecek sinir sıkışması kolun üst bölgesinden başlayarak ellere kadar inebilecek bir ağrı hissedilmesine neden olabilir. Sinir sıkışmasının hafifletilmesi için hafif şekilde esneme hareketleri yapılabilir fakat zorlanmamalıdır. Buna rağmen bir kaç gün sonrasında eğer ağrı geçmez ise farklı bir sebep olup olmadığının araştırılabilmesi için doktora gidilmelidir.

– Fibromiyalji(lif dokusu iltihabı) : Lif dokusu iltihabı sebebi bilinemeyen kol kası veya eklem ağrılarının oluşmasını sağlayabilir. Lif dokusu iltihabının görülme oranı kadınlarda erkeklere göre daha fazladır. Lif dokusu iltihabının hissedilmesi bir noktadan etrafa yayılır şekildedir.

– Bursit: Kemik ve kaslar arasındaki uyumun sağlanması için dolgu maddesi olan sıvı dolu keselere ” bursa ” denilmektedir. Bu keselerin iltihaplanması sonucunda da ağrı hissedilebilir. Aynı ekleme uygulanan sürekli baskı ve sürekli kullanımı da kol kas ağrısı nedenleri arasında yer almaktadır. Bu şekilde oluşan ağrı meslek hastalığı olarak da görülmektedir. Doktor bu tür ağrı için ağrı kesici ya da daha ileri boyutta enfeksiyon varsa antibiyotik verebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir